Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1525
Title: | Procedeu de obținere a sosului funcțional | Authors: | POPOVICI, Violina GHENDOV-MOŞANU, Aliona PATRAS, Antoanela DESEATNICOV, Olga STURZA, Rodica |
Keywords: | Sos funcțional, lapte praf, praf de ouă | Issue Date: | 2022 | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; amidon de porumb 9,0%, apă potabilă 55,3%, acid citric 0,19%, ulei vegetal de floarea-soarelui 3,0...18,0%, extract liposolubil din cătină, sau din păducel, sau din măceșe, cu granulozitatea pudrei de 10...70 μm, obținut în ulei-matrice în raport 1:10...1:20 prin ultrasonare la frecvența de 35...37 kHz, temperatura de 20...45°C timp de 0,5...3,0 ore; centrifugat, filtrat, și dozat în cantitate de 3,0...18,0% vol. până la un conținut total de carotenoide de 25...250 mg/L. Componentele se amestecă, se încălzesc până la temperatura de 95,0...98,0˚C, se omogenizează timp de 12...15 minute, se răcește la temperatura de 20...25˚C, se ambalează și se depozitează la rece. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1525 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Popovici V..pdf | 393.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.