Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1535
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | TURCANU, Dinu | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-29T16:17:45Z | - |
dc.date.available | 2022-11-29T16:17:45Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | RODICA SIMINIUC, AURICA CHIRSANOVA, DINU ȚURCANU. Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 67 p. (A4) ISBN:978-9975-45-811-5. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-811-5 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/20553 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1535 | - |
dc.description.abstract | Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze procedura de pregătire și prezentare a probelor pentru realizarea examenului senzorial. Protocoalele pot fi utile la efectuarea analizelor senzoriale, indiferent de domeniul de activitate - în industria alimentară sau în industria restaurantelor. Conținutul acestei lucrări nu este exhaustiv, ci a fost preluat și adaptat din documentul Standard Practice for Establishing Conditions for Laboratory Sensory Evaluation of Foods and Beverages (E480-84), preluat dintr-un manual al organizației American Society for Testing and Material (ASTM) și dintr-un manual de LÉGER, SUZANNE. Apprécier les qualités organoleptiques des aliments, pour les étudiants de l’ordre d’enseignement collégial (2013). | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.relation | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | en_US |
dc.title | Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice | en_US |
dc.type | Book | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Software Engineering and Automatics | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Computers, Informatics and Microelectronics | - |
crisitem.project.grantno | 20.80009.5107.10. | - |
crisitem.project.fundingProgram | State Programme | - |
Appears in Collections: | Books/Monographs |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Instrumente-referinta-Analiza-senzoriala-alimentatie-publica-Ind-metod-DS.pdf | 1.38 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.