Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1535
Title: | Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice | Authors: | SIMINIUC, Rodica CHIRSANOVA, Aurica TURCANU, Dinu |
Issue Date: | 2022 | Source: | RODICA SIMINIUC, AURICA CHIRSANOVA, DINU ȚURCANU. Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 67 p. (A4) ISBN:978-9975-45-811-5. | Project: | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | Abstract: | Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze procedura de pregătire și prezentare a probelor pentru realizarea examenului senzorial. Protocoalele pot fi utile la efectuarea analizelor senzoriale, indiferent de domeniul de activitate - în industria alimentară sau în industria restaurantelor. Conținutul acestei lucrări nu este exhaustiv, ci a fost preluat și adaptat din documentul Standard Practice for Establishing Conditions for Laboratory Sensory Evaluation of Foods and Beverages (E480-84), preluat dintr-un manual al organizației American Society for Testing and Material (ASTM) și dintr-un manual de LÉGER, SUZANNE. Apprécier les qualités organoleptiques des aliments, pour les étudiants de l’ordre d’enseignement collégial (2013). |
URI: | http://repository.utm.md/handle/5014/20553 http://cris.utm.md/handle/5014/1535 |
ISBN: | 978-9975-45-811-5 |
Appears in Collections: | Books/Monographs |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Instrumente-referinta-Analiza-senzoriala-alimentatie-publica-Ind-metod-DS.pdf | 1.38 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.