Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1560
Title: Procedeu de obţinere a iaurtului din lapte de capră şi de vacă
Authors: CUȘMENCO, Tatiana 
MACARI, Artur 
BULGARU, Viorica 
SANDULACHI, Elizaveta 
Keywords: Industria laptelui, lapte de capră
Issue Date: 2022
Series/Report no.: MD 1606;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului din amestec de lapte de capră şi lapte de vacă cu adaos de fructe. Procedeul, conform invenţiei, include normalizarea laptelui integral de vacă cu lapte degresat praf şi zahăr, pasteurizarea laptelui de vacă normalizat la temperatura de 85°C timp de 10 min, iar a laptelui integral de capră la temperatura de 80°C timp de 5 min, răcirea laptelui pasteurizat şi amestecarea acestuia, inocularea culturii starter, adăugarea piureului de fructe în proporţie de 10%, omogenizarea, fermentarea la temperatura de 40°C.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1560
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
MD 1606 BDI Iaurt Lapte capra.pdf538.03 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.