Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1560
Title: | Procedeu de obţinere a iaurtului din lapte de capră şi de vacă | Authors: | CUȘMENCO, Tatiana MACARI, Artur BULGARU, Viorica SANDULACHI, Elizaveta |
Keywords: | Industria laptelui, lapte de capră | Issue Date: | 2022 | Series/Report no.: | MD 1606; | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de obţinere a iaurtului din amestec de lapte de capră şi lapte de vacă cu adaos de fructe. Procedeul, conform invenţiei, include normalizarea laptelui integral de vacă cu lapte degresat praf şi zahăr, pasteurizarea laptelui de vacă normalizat la temperatura de 85°C timp de 10 min, iar a laptelui integral de capră la temperatura de 80°C timp de 5 min, răcirea laptelui pasteurizat şi amestecarea acestuia, inocularea culturii starter, adăugarea piureului de fructe în proporţie de 10%, omogenizarea, fermentarea la temperatura de 40°C. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1560 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MD 1606 BDI Iaurt Lapte capra.pdf | 538.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.