Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1758
Title: | Dezvoltarea durabilă a apiculturii : provocări economice, ecologice, de dezvoltare rurală și de sănătate publică | Authors: | CHIRSANOVA, Aurica BOISTEAN, Alina VARARU, Anna CAPCANARI, Tatiana |
Keywords: | Apicultură, dezvoltare durabilă | Issue Date: | 2023 | Conference: | ICE-USV 2023 | Abstract: | Agricultura reprezintă unul din vectorii de imagine a Republicii Moldova. În contextul aspirațiilor acesteia de a deveni țară membră a Uniunii Europene, reformele din sectorul agro-alimentar trebuie să se conformeze reglementărilor UE, care vor permite adaptarea acestui sector la exigențele piețelor internaționale, cu precădere în domeniul securității, siguranței alimentare și autenticității produselor alimentare. În acest context, în raportul intitulat «Evaluarea sistemului național de control al alimentelor din Republica Moldova» prezentat de către FAO , se arată că, în sectorul agroalimentar, este necesară întărirea relațiilor dintre producători, procesatori, exportatori, reprezentanți ai mediului academic și ai institutelor de cercetare, pentru a garanta durabilitatea și autentificarea produselor alimentare. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1758 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ICE-USV_2023_Silver_Chirsanova A..pdf | 1.27 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.