Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1876
Title: | Aspecte agroecologice de cultivare a Cătinii albe pe Podişul Moldovei Centrale în cadrul agriculturii durabile | Authors: | ANDRIUCĂ, Valentina CAZMALÎ, Nicolai POPA, Sergiu BACEAN, Ion MELNIC, Rodica DONICI, Maxim |
Keywords: | Soluri brune şi cenuşii;textura solului;fertilitate;Cătină albă;gleizare | Issue Date: | 2022 | Source: | ANDRIUCĂ, Valentina, CAZMALÎ, Nicolai, POPA, Sergiu, BACEAN, Ion, MELNIC, Rodica, DONICI, Maxim. Aspecte agroecologice de cultivare a cătinii albe pe podişul Moldovei centrale în cadrul agriculturii durabile. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: Print-Caro, 2023, pp. 46-47. ISBN 978-9975-165-51-8 | Project: | 20.80009.5107.13 Elaborarea tehnologiei de producere a cătinii albe în sistem ecologic și a prelucrării fructelor și biomasei | Conference: | Sectorul agroalimentar – realizări și perspective | Abstract: | Obiectivele principale ale cercetărilor agroecologice efectuate privind cultivarea Cătinii albe în cadrul agriculturii durabile din RM, pe lângă alte probleme luate în studiu, au şi menirea de evaluare a capacităţii productive a solurilor de pe plantaţii, evidenţierea factorilor de risc ecopedologic, aplicării unor măsuri tehnologice durabile de utilizare şi exploatare a solurilor agricole, posibilităţilor de aplicare a unor tehnologii de irigare, a măsurilor de păstrare şi îmbunătăţire a productivităţii solului, prevenirii şi combaterii proceselor de degradare, paralel cu alte aspecte tehnologice de sporire a productivităţii agroecosistemelor şi calităţii produselor de înaltă valoare nutritivă. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1876 | ISBN: | 978-9975-165-51-8 |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
46-47_64.pdf | 503.73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.