Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2263
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.date.accessioned2023-12-12T12:31:27Z-
dc.date.available2023-12-12T12:31:27Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationPOPOVICI, Violina. Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83, 24 februarie 2022, Chişinău. Chişinău: 2022, p. 43. ISBN 978-9975-3464-6-7.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-3464-6-7-
dc.identifier.urihttp://repository.utm.md/handle/5014/19937-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2263-
dc.description.abstractCompușii cu caracter antioxidant așa ca compușii fenolici, polifenolii, carotenoidele, flavonoidele inhibă radicalii liberi și respectiv inhibă și mecanismul oxidării propriu-zise. Fructele de pădure sunt bogate în compuși antioxidanți și s-a stabilit că extractele liposolubile din măceșe, cătină și păducel se caracterizează prin capacitate antioxidantă ridicată care variază de la 72,05±1,90% până la 90,84±1,90%. Acest fapt se explică prin conținutul bogat a compușilor biologic activi cu caracter antioxidant din extractele analizate și respectiv nemijlocit în pudrele vegetale din fructe de pădure autohtone [1,2].en_US
dc.language.isootheren_US
dc.relation2soft/1.2/83. INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTESen_US
dc.subjectantioxidanțien_US
dc.subjectcompuși biologic activien_US
dc.subjectuleiurien_US
dc.subjectliposolubilen_US
dc.titleEvaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădureen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceIntelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastesen_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1other-
crisitem.project.grantno2soft/1.2/83-
crisitem.project.projectURLhttps://intelwastes.utm.md/-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:Conference Abstracts
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf-Intelligent-valorisation-agro-food-industr-wastes-2022-p43.pdf289.56 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.