Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2263
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | POPOVICI, Violina | en_US |
dc.date.accessioned | 2023-12-12T12:31:27Z | - |
dc.date.available | 2023-12-12T12:31:27Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | POPOVICI, Violina. Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83, 24 februarie 2022, Chişinău. Chişinău: 2022, p. 43. ISBN 978-9975-3464-6-7. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-3464-6-7 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/19937 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2263 | - |
dc.description.abstract | Compușii cu caracter antioxidant așa ca compușii fenolici, polifenolii, carotenoidele, flavonoidele inhibă radicalii liberi și respectiv inhibă și mecanismul oxidării propriu-zise. Fructele de pădure sunt bogate în compuși antioxidanți și s-a stabilit că extractele liposolubile din măceșe, cătină și păducel se caracterizează prin capacitate antioxidantă ridicată care variază de la 72,05±1,90% până la 90,84±1,90%. Acest fapt se explică prin conținutul bogat a compușilor biologic activi cu caracter antioxidant din extractele analizate și respectiv nemijlocit în pudrele vegetale din fructe de pădure autohtone [1,2]. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.relation | 2soft/1.2/83. INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTES | en_US |
dc.subject | antioxidanți | en_US |
dc.subject | compuși biologic activi | en_US |
dc.subject | uleiuri | en_US |
dc.subject | liposolubil | en_US |
dc.title | Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.conference | Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.project.grantno | 2soft/1.2/83 | - |
crisitem.project.projectURL | https://intelwastes.utm.md/ | - |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conf-Intelligent-valorisation-agro-food-industr-wastes-2022-p43.pdf | 289.56 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.