Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2263
Title: | Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure | Authors: | POPOVICI, Violina | Keywords: | antioxidanți;compuși biologic activi;uleiuri;liposolubil | Issue Date: | 2022 | Source: | POPOVICI, Violina. Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83, 24 februarie 2022, Chişinău. Chişinău: 2022, p. 43. ISBN 978-9975-3464-6-7. | Project: | 2soft/1.2/83. INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTES | Conference: | Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes | Abstract: | Compușii cu caracter antioxidant așa ca compușii fenolici, polifenolii, carotenoidele, flavonoidele inhibă radicalii liberi și respectiv inhibă și mecanismul oxidării propriu-zise. Fructele de pădure sunt bogate în compuși antioxidanți și s-a stabilit că extractele liposolubile din măceșe, cătină și păducel se caracterizează prin capacitate antioxidantă ridicată care variază de la 72,05±1,90% până la 90,84±1,90%. Acest fapt se explică prin conținutul bogat a compușilor biologic activi cu caracter antioxidant din extractele analizate și respectiv nemijlocit în pudrele vegetale din fructe de pădure autohtone [1,2]. |
URI: | http://repository.utm.md/handle/5014/19937 http://cris.utm.md/handle/5014/2263 |
ISBN: | 978-9975-3464-6-7 |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conf-Intelligent-valorisation-agro-food-industr-wastes-2022-p43.pdf | 289.56 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.