Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2408
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorNEGOIȚA, Cătălinaen_US
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2023-12-26T07:24:53Z-
dc.date.available2023-12-26T07:24:53Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2408-
dc.description.abstractProcedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea și dospirea aluatului de 3 ori la intervale de 60 min, aluatul este porționat și modelat, se lasă pentru dospirea a doua. Se coace la temperatura de 220…227 ° C, timp de 40…45 minute, totodată componentele uscate se iau, în următorul raport: făină de grâu 24...38 % și șrot de semințe de cânepă 2…16%, maia 22 %, sare 1% și apă (conform calculelor)en_US
dc.subjectsemințe, cînepă, omogenizareen_US
dc.titleProcedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProinvent 2023en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2023_Gold_Capcanari T..pdf699.6 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.