Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2408
Title: Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă
Authors: CAPCANARI, Tatiana 
NEGOIȚA, Cătălina 
BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
POPOVICI, Violina 
CHIRSANOVA, Aurica 
SIMINIUC, Rodica 
Keywords: semințe, cînepă, omogenizare
Issue Date: 2023
Conference: Proinvent 2023
Abstract: 
Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea și dospirea aluatului de 3 ori la intervale de 60 min, aluatul este porționat și modelat, se lasă pentru dospirea a doua. Se coace la temperatura de 220…227 ° C, timp de 40…45 minute, totodată componentele uscate se iau, în următorul raport: făină de grâu 24...38 % și șrot de semințe de cânepă 2…16%, maia 22 %, sare 1% și apă (conform calculelor)
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2408
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2023_Gold_Capcanari T..pdf699.6 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.