Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2417
Title: | Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă | Authors: | CAPCANARI, Tatiana NEGOIȚA, Cătălina BOAGHI (COVALIOV), Eugenia POPOVICI, Violina CHIRSANOVA, Aurica SIMINIUC, Rodica |
Keywords: | pâine funcțională, semințe de cânepă | Issue Date: | 2023 | Conference: | UGAL Invent 2023 | Abstract: | Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea și dospirea aluatului de 3 ori la intervale de 60 min, aluatul este porționat și modelat, se lasă pentru dospirea a doua. Se coace la temperatura de 220…227 ° C, timp de 40…45 minute, totodată componentele uscate se iau, în următorul raport: făină de grâu 24...38 % și șrot de semințe de cânepă 2…16% , maia 22 %, sare 1% și apă (conform calculelor). |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2417 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
UGALInvent_2023_Gold_Capcanari T..pdf | 1.43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.