Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/244
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSANDU, Iulianaen_US
dc.contributor.authorBAERLE, Nataliaen_US
dc.contributor.authorSAVCENCO, Alexandraen_US
dc.contributor.authorBAERLE, Victoren_US
dc.date.accessioned2020-03-27T12:43:38Z-
dc.date.available2020-03-27T12:43:38Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationSANDU Iu., BAERLE N, SAVCENCO A. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 2019: UTM, Chişinău, Tehnica-UTM, 2019, Vol. 1, p. 513. ISBN 978-9975-45-587-9en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-587-9-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/244-
dc.description.abstractPrezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.relationDevelopment of methods and technics for modernisation of nuts (Juglans regia L.) processing technology using their biologically active constituents in the functional foods / Elaborări metodologice și tehnice pentru modernizarea tehnologiei de procesare a nucilor (Juglans regia L.) cu utilizarea componentelor biologic active în produse alimentare funcționaleen_US
dc.subjectmiez de nucien_US
dc.subjectpolifenolien_US
dc.subjectextraсțieen_US
dc.subjectmodelarea matematicăen_US
dc.subjectspectre UV-Visen_US
dc.titleExtracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nucien_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.project.grantno15.817.02.30A-
Appears in Collections:Conference Abstracts
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_UTM_2019_I_pg513-513.pdf407.43 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.