Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/244
Title: Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci
Authors: SANDU, Iuliana 
BAERLE, Natalia 
SAVCENCO, Alexandra 
BAERLE, Victor 
Keywords: miez de nuci;polifenoli;extraсție;modelarea matematică;spectre UV-Vis
Issue Date: 2019
Source: SANDU Iu., BAERLE N, SAVCENCO A. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 2019: UTM, Chişinău, Tehnica-UTM, 2019, Vol. 1, p. 513. ISBN 978-9975-45-587-9
Project: Development of methods and technics for modernisation of nuts (Juglans regia L.) processing technology using their biologically active constituents in the functional foods / Elaborări metodologice și tehnice pentru modernizarea tehnologiei de procesare a nucilor (Juglans regia L.) cu utilizarea componentelor biologic active în produse alimentare funcționale 
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/244
ISBN: 978-9975-45-587-9
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_UTM_2019_I_pg513-513.pdf407.43 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.