Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2465
Title: Transmisie planetară precisională
Authors: BOSTAN, Viorel 
BOSTAN, Ion 
VACULENCO, Maxim 
Keywords: randament mecanic, transmisie, cinematică
Issue Date: 2023
Conference: Infoinvent 2023
Abstract: 
Rezultatul tehnic este o creștere a capacității portante și a randamentului mecanic, precum și o lărgire a posibilităților cinematice și funcționale.
Acest rezultat se realizează datorită schemei cinematice a transmisiei, precum și specificității angrenajului roților dințate ale roților satelit antrenate în mișcare sferospațială angrenaj cu dinții roții centrale fixe și dinții coroanei roată satelit cu dinții roții centrale conice mobile.
Transmisie cu angrenare prealabilă care include o carcasă, arbore cotit și arbore antrenat coaxial, două roți dințate cu coroane dințate, roți conice centrale mobile și imobile, caracterizată prin aceea că transmisia constă din cel puțin două roți satelit cinematice conectate consecutiv prin cel puțin un intermediar. arbore cotit instalat pe suportul rulmentului din carcasă și care este montat lateral cu un decalaj crestat față de unghiul de notare  față de axa comună a roților centrale, în același timp prima roată satelit prin intermediul unui rulment montat la capătul semiaxa sa este cuplată cinematic la arborele cotit, iar cea de-a doua roată satelit prin intermediul unui rulment montat la capătul semiaxului său este cuplată cinematic la carcasa intermediară a arborelui cotit, decalată de la unghiul de notare  la axa comună a arborelui cotit. roțile centrale și coroanele conice ale roților satelit ale roților centrale conice imobile și mobile se conjugă între ele se înmulțesc în contacte convex-concave.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2465
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2023_Gold_Bostan V..pdf273.36 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.