Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2468
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.contributor.authorPOPESCU, Lilianaen_US
dc.contributor.authorDUDUSH, Veaceslaven_US
dc.date.accessioned2023-12-28T10:31:49Z-
dc.date.available2023-12-28T10:31:49Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2468-
dc.description.abstractInvenția se referă la industria cărnii, și anume la procedeul de obținere a cărnii de bovină maturate prin uscare. Procedeul, include obținerea secțiunilor distincte din carcase / semicarcase de bovină. Tăiturile sunt plasate separat pe stilaje în camera de maturare cu respectarea distanței între bucățile de carne. Maturarea prin uscare se realizeză cu respectarea parametrilor controlați de temperatură, umiditatea relativă a aerului, viteza de circulație a aerului, timp de maturare. După maturare de pe suprafața secțiunilor de carne se îndepărtează stratul de carne uscată, se feliază în bucăți și se ambalează sub vid în folie contractibilă.en_US
dc.subjectindustria cărnii, proces de maturareen_US
dc.titleProcedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovinăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceInfoinvent 2023en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0003-3381-7511-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2023_Gold_Bulgaru V..pdf325.87 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.