Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2468
Title: | Procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină | Authors: | BULGARU, Viorica POPESCU, Liliana DUDUSH, Veaceslav |
Keywords: | industria cărnii, proces de maturare | Issue Date: | 2023 | Conference: | Infoinvent 2023 | Abstract: | Invenția se referă la industria cărnii, și anume la procedeul de obținere a cărnii de bovină maturate prin uscare. Procedeul, include obținerea secțiunilor distincte din carcase / semicarcase de bovină. Tăiturile sunt plasate separat pe stilaje în camera de maturare cu respectarea distanței între bucățile de carne. Maturarea prin uscare se realizeză cu respectarea parametrilor controlați de temperatură, umiditatea relativă a aerului, viteza de circulație a aerului, timp de maturare. După maturare de pe suprafața secțiunilor de carne se îndepărtează stratul de carne uscată, se feliază în bucăți și se ambalează sub vid în folie contractibilă. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2468 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Infoinvent_2023_Gold_Bulgaru V..pdf | 325.87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.