Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2494
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCEȘKO, Tatianaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.contributor.authorGUREV, Angelaen_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.date.accessioned2024-01-03T07:55:30Z-
dc.date.available2024-01-03T07:55:30Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2494-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate, glasate cu suspensie de pectină. Procedeul, conform invenţiei, include iradie-rea fructelor uscate şi a fructelor de pădure uscate cu lămpi bactericide, mărunţirea fructelor uscate şi măcinarea fructelor de pădure uscate, amestecarea acestora, adăugarea unei părţi de suspensie de pectină, amestecarea, după care amestecul se modelează, se taie în bucăţi şi se glasează cu restul suspensiei de pectină, batoanele glasate se usucă şi se ambalează; totodată suspensia de pectină este obţinută din pectină, acid citric, extract hidroalcoolic concentrat din fructe de pădure şi apă.en_US
dc.relation.ispartofseriesMD 1653;-
dc.subjectfructe uscate, iradiereen_US
dc.titleProcedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscateen_US
dc.typePatenten_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.orcid0000-0001-8493-5257-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1653.pdf479.48 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.