Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2494
Title: Procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate
Authors: CEȘKO, Tatiana 
STURZA, Rodica 
GUREV, Angela 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
Keywords: fructe uscate, iradiere
Issue Date: 2023
Series/Report no.: MD 1653;
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a batoanelor din fructe uscate, glasate cu suspensie de pectină. Procedeul, conform invenţiei, include iradie-rea fructelor uscate şi a fructelor de pădure uscate cu lămpi bactericide, mărunţirea fructelor uscate şi măcinarea fructelor de pădure uscate, amestecarea acestora, adăugarea unei părţi de suspensie de pectină, amestecarea, după care amestecul se modelează, se taie în bucăţi şi se glasează cu restul suspensiei de pectină, batoanele glasate se usucă şi se ambalează; totodată suspensia de pectină este obţinută din pectină, acid citric, extract hidroalcoolic concentrat din fructe de pădure şi apă.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2494
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1653.pdf479.48 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.