Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2496
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSUHODOL, Nataliaen_US
dc.contributor.authorCEȘKO, Tatianaen_US
dc.contributor.authorDESEATNICOV, Olgaen_US
dc.contributor.authorRUSEVA, Olgaen_US
dc.contributor.authorRESITCA, Vladislaven_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2024-01-03T08:24:43Z-
dc.date.available2024-01-03T08:24:43Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2496-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci. Procedeul, conform invenției, include hidratarea gelatinei, amestecarea acesteia cu o soluţie de zahăr, adăugarea sucului de lămâie, spumarea, adăugarea pulberii și a extractului hidroalcoolic din pieliţă de struguri roşii sau tescovină de mere, sau tescovină de piersici, sau pulpă de dovleac, după care amestecul se omogenizează până la formarea unei spume stabile, se modelează şi se stabilizează, produsul finit se presară cu un amestec de zahăr pudră şi amidon și se ambalează.en_US
dc.relation.ispartofseriesMD 1661;-
dc.subjectproduse gelatinoase dulcien_US
dc.titleProcedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci cu valoare biologică înaltăen_US
dc.typePatenten_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-6063-1731-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1661.pdf486.94 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.