Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2496
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | SUHODOL, Natalia | en_US |
dc.contributor.author | CEȘKO, Tatiana | en_US |
dc.contributor.author | DESEATNICOV, Olga | en_US |
dc.contributor.author | RUSEVA, Olga | en_US |
dc.contributor.author | RESITCA, Vladislav | en_US |
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | en_US |
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | en_US |
dc.date.accessioned | 2024-01-03T08:24:43Z | - |
dc.date.available | 2024-01-03T08:24:43Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2496 | - |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci. Procedeul, conform invenției, include hidratarea gelatinei, amestecarea acesteia cu o soluţie de zahăr, adăugarea sucului de lămâie, spumarea, adăugarea pulberii și a extractului hidroalcoolic din pieliţă de struguri roşii sau tescovină de mere, sau tescovină de piersici, sau pulpă de dovleac, după care amestecul se omogenizează până la formarea unei spume stabile, se modelează şi se stabilizează, produsul finit se presară cu un amestec de zahăr pudră şi amidon și se ambalează. | en_US |
dc.relation.ispartofseries | MD 1661; | - |
dc.subject | produse gelatinoase dulci | en_US |
dc.title | Procedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci cu valoare biologică înaltă | en_US |
dc.type | Patent | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-6063-1731 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-5214-3562 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9552-1671 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1661.pdf | 486.94 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.