Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2504
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BALANUTA, Anatol | en_US |
dc.contributor.author | COVACI, Ecaterina | en_US |
dc.contributor.author | SCLIFOS, Aliona | en_US |
dc.contributor.author | ZGARDAN, Dan | en_US |
dc.contributor.author | GHERDELESCU, Lucia | en_US |
dc.date.accessioned | 2024-01-03T12:58:31Z | - |
dc.date.available | 2024-01-03T12:58:31Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2504 | - |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, tratarea şi filtrarea cupajului, pregătirea ames-tecului de rezervor din cupajul tratat, licoarea de rezervor şi maia de levuri selecţionate, fermentarea secundară în decurs de 17-20 de zile, răcirea vinului în rezervoare până la temperatura de minus 4°C, criostatarea în decurs de 48 de ore, filtrarea şi îmbutelierea izobarice a produsului finit, totodată, se utili-zează o licoare de rezervor cu o concentraţie a zahărului de 600-700 g/L, în care au fost administrate levuri uscate în cantitate de 1 kg la 100 dal cu menţinere ulterioară cel puţin 24 de ore. | en_US |
dc.relation.ispartofseries | 1697; | - |
dc.subject | vin spumant, cupaj, filtrare | en_US |
dc.title | Procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune | en_US |
dc.type | Patent | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Textile and Polygraphy | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-4153-1065 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-8108-4810 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-6070-0936 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-1296-0864 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Textiles and Polygraphy | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1697.pdf | 499.75 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.