Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2504
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBALANUTA, Anatolen_US
dc.contributor.authorCOVACI, Ecaterinaen_US
dc.contributor.authorSCLIFOS, Alionaen_US
dc.contributor.authorZGARDAN, Danen_US
dc.contributor.authorGHERDELESCU, Luciaen_US
dc.date.accessioned2024-01-03T12:58:31Z-
dc.date.available2024-01-03T12:58:31Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2504-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, tratarea şi filtrarea cupajului, pregătirea ames-tecului de rezervor din cupajul tratat, licoarea de rezervor şi maia de levuri selecţionate, fermentarea secundară în decurs de 17-20 de zile, răcirea vinului în rezervoare până la temperatura de minus 4°C, criostatarea în decurs de 48 de ore, filtrarea şi îmbutelierea izobarice a produsului finit, totodată, se utili-zează o licoare de rezervor cu o concentraţie a zahărului de 600-700 g/L, în care au fost administrate levuri uscate în cantitate de 1 kg la 100 dal cu menţinere ulterioară cel puţin 24 de ore.en_US
dc.relation.ispartofseries1697;-
dc.subjectvin spumant, cupaj, filtrareen_US
dc.titleProcedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiuneen_US
dc.typePatenten_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Textile and Polygraphy-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-4153-1065-
crisitem.author.orcid0000-0002-8108-4810-
crisitem.author.orcid0000-0002-6070-0936-
crisitem.author.orcid0000-0002-1296-0864-
crisitem.author.parentorgFaculty of Textiles and Polygraphy-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1697.pdf499.75 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.