Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2504
Title: | Procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune | Authors: | BALANUTA, Anatol COVACI, Ecaterina SCLIFOS, Aliona ZGARDAN, Dan GHERDELESCU, Lucia |
Keywords: | vin spumant, cupaj, filtrare | Issue Date: | 2023 | Series/Report no.: | 1697; | Abstract: | Invenţia se referă la industria vinicolă, şi anume la un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune. Procedeul, conform invenţiei, include recepţia vinurilor materie primă, cupajarea acestora, tratarea şi filtrarea cupajului, pregătirea ames-tecului de rezervor din cupajul tratat, licoarea de rezervor şi maia de levuri selecţionate, fermentarea secundară în decurs de 17-20 de zile, răcirea vinului în rezervoare până la temperatura de minus 4°C, criostatarea în decurs de 48 de ore, filtrarea şi îmbutelierea izobarice a produsului finit, totodată, se utili-zează o licoare de rezervor cu o concentraţie a zahărului de 600-700 g/L, în care au fost administrate levuri uscate în cantitate de 1 kg la 100 dal cu menţinere ulterioară cel puţin 24 de ore. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/2504 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Brevet 1697.pdf | 499.75 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.