Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/4334
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | DESEATNICOV, O. | en_US |
dc.contributor.author | STURZA, R. | en_US |
dc.contributor.author | CIUMAC, J. | en_US |
dc.date.accessioned | 2019-09-03T11:35:36Z | |
dc.date.accessioned | 2019-10-02T12:30:45Z | - |
dc.date.available | 2019-09-03T11:35:36Z | |
dc.date.available | 2019-10-02T12:30:45Z | - |
dc.date.issued | 2001 | - |
dc.identifier.citation | DESEATNICOV, O., STURZA, R., CIUMAC, J. Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate. In: Meridian Ingineresc. 2001, nr. 2, pp. 34-37. ISSN 1683-853X. | en_US |
dc.identifier.issn | 1683-853X | - |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/4334 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/4334 | - |
dc.description.abstract | În prezenta lucrare sunt cercetate produse de panificaţie suplimentate cu gluconat şi clorură de calciu. S-a constatat că tot calciul prezent în făina de grâu este indisponibil, legat fiind în compuşi inaccesibili digestiei gastro-intestinale. Calciul devine disponibil când raportul ca/acid fitic depăşeşte valoarea 6. Un rol deosebit în disponibilizarea calciului îl are hidroliza enzimatică a fitaţilor, care este influenţată puternic de prezenţa cationilor metalici. | en_US |
dc.publisher | Tehnica-Info | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | bakery products | en_US |
dc.subject | calcium | en_US |
dc.subject | wheat flour | en_US |
dc.subject | bread | en_US |
dc.subject | calciu | en_US |
dc.subject | făina de grâu | en_US |
dc.subject | produse de panificaţie | en_US |
dc.title | Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate | en_US |
dc.title.alternative | About biodisponibility of calcium as addition in bread | en_US |
dc.title.alternative | Biodisponibilité du calcium dans les produits de panification enrichis | en_US |
dc.title.alternative | Об усвояемости кальция в обогащенном хлебе | en_US |
dc.type | Article | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9552-1671 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 2001 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MI_2001_2_pg_34_37.pdf | 505.44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License