Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/4334
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorDESEATNICOV, O.en_US
dc.contributor.authorSTURZA, R.en_US
dc.contributor.authorCIUMAC, J.en_US
dc.date.accessioned2019-09-03T11:35:36Z
dc.date.accessioned2019-10-02T12:30:45Z-
dc.date.available2019-09-03T11:35:36Z
dc.date.available2019-10-02T12:30:45Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.citationDESEATNICOV, O., STURZA, R., CIUMAC, J. Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate. In: Meridian Ingineresc. 2001, nr. 2, pp. 34-37. ISSN 1683-853X.en_US
dc.identifier.issn1683-853X-
dc.identifier.urihttp://repository.utm.md/handle/5014/4334-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/4334-
dc.description.abstractÎn prezenta lucrare sunt cercetate produse de panificaţie suplimentate cu gluconat şi clorură de calciu. S-a constatat că tot calciul prezent în făina de grâu este indisponibil, legat fiind în compuşi inaccesibili digestiei gastro-intestinale. Calciul devine disponibil când raportul ca/acid fitic depăşeşte valoarea 6. Un rol deosebit în disponibilizarea calciului îl are hidroliza enzimatică a fitaţilor, care este influenţată puternic de prezenţa cationilor metalici.en_US
dc.publisherTehnica-Infoen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectbakery productsen_US
dc.subjectcalciumen_US
dc.subjectwheat flouren_US
dc.subjectbreaden_US
dc.subjectcalciuen_US
dc.subjectfăina de grâuen_US
dc.subjectproduse de panificaţieen_US
dc.titleDespre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentateen_US
dc.title.alternativeAbout biodisponibility of calcium as addition in breaden_US
dc.title.alternativeBiodisponibilité du calcium dans les produits de panification enrichisen_US
dc.title.alternativeОб усвояемости кальция в обогащенном хлебеen_US
dc.typeArticleen_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:2001
Files in This Item:
File Description SizeFormat
MI_2001_2_pg_34_37.pdf505.44 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons