Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/4334
Title: | Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate | Other Titles: | About biodisponibility of calcium as addition in bread Biodisponibilité du calcium dans les produits de panification enrichis Об усвояемости кальция в обогащенном хлебе |
Authors: | DESEATNICOV, O. STURZA, R. CIUMAC, J. |
Keywords: | bakery products;calcium;wheat flour;bread;calciu;făina de grâu;produse de panificaţie | Issue Date: | 2001 | Publisher: | Tehnica-Info | Source: | DESEATNICOV, O., STURZA, R., CIUMAC, J. Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate. In: Meridian Ingineresc. 2001, nr. 2, pp. 34-37. ISSN 1683-853X. | Abstract: | În prezenta lucrare sunt cercetate produse de panificaţie suplimentate cu gluconat şi clorură de calciu. S-a constatat că tot calciul prezent în făina de grâu este indisponibil, legat fiind în compuşi inaccesibili digestiei gastro-intestinale. Calciul devine disponibil când raportul ca/acid fitic depăşeşte valoarea 6. Un rol deosebit în disponibilizarea calciului îl are hidroliza enzimatică a fitaţilor, care este influenţată puternic de prezenţa cationilor metalici. |
URI: | http://repository.utm.md/handle/5014/4334 http://cris.utm.md/handle/5014/4334 |
ISSN: | 1683-853X | Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States |
Appears in Collections: | 2001 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MI_2001_2_pg_34_37.pdf | 505.44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License