Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/4334
Title: Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate
Other Titles: About biodisponibility of calcium as addition in bread
Biodisponibilité du calcium dans les produits de panification enrichis
Об усвояемости кальция в обогащенном хлебе
Authors: DESEATNICOV, O. 
STURZA, R. 
CIUMAC, J. 
Keywords: bakery products;calcium;wheat flour;bread;calciu;făina de grâu;produse de panificaţie
Issue Date: 2001
Publisher: Tehnica-Info
Source: DESEATNICOV, O., STURZA, R., CIUMAC, J. Despre biodisponibilitatea calciului în produse de panificaţie suplimentate. In: Meridian Ingineresc. 2001, nr. 2, pp. 34-37. ISSN 1683-853X.
Abstract: 
În prezenta lucrare sunt cercetate produse de panificaţie suplimentate cu gluconat şi clorură de calciu. S-a constatat că tot calciul prezent în făina de grâu este indisponibil, legat fiind în compuşi inaccesibili digestiei gastro-intestinale. Calciul devine disponibil când raportul ca/acid fitic depăşeşte valoarea 6. Un rol deosebit în disponibilizarea calciului îl are hidroliza enzimatică a fitaţilor, care este influenţată puternic de prezenţa cationilor metalici.
URI: http://repository.utm.md/handle/5014/4334
http://cris.utm.md/handle/5014/4334
ISSN: 1683-853X
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Appears in Collections:2001

Files in This Item:
File Description SizeFormat
MI_2001_2_pg_34_37.pdf505.44 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons