Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/543
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCUȘMENCO, Tatianaen_US
dc.date.accessioned2020-07-09T06:50:48Z-
dc.date.available2020-07-09T06:50:48Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationCUȘMENCO, Tatiana. Evaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructe. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 407-410. ISBN 978-9975-45-632-6.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-632-6-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/543-
dc.identifier.urihttp://repository.utm.md/handle/5014/8567-
dc.description.abstractPotențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori ΔE< 5 pentru probele P6 și P12 și valori ΔE maxime pentru P2 și P8.S-a determinat în toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 – 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat în proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1).en_US
dc.publisherUniversitatea Tehnica a Moldoveien_US
dc.relation20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentarăen_US
dc.subjectnuanțăen_US
dc.subjectpigmențien_US
dc.subjectspectru vizibilen_US
dc.subjectstabillitateen_US
dc.subjectcoloranțien_US
dc.titleEvaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructeen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie, 2020en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-6628-0752-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.project.grantno20.80009.5107.09.-
Appears in Collections:Proceedings Papers
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg407-410.pdf321.45 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.