Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/549
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | ȚURCANU, Angela | en_US |
dc.contributor.author | TURCULEȚ, Nadejda | en_US |
dc.date.accessioned | 2020-07-09T07:42:46Z | - |
dc.date.available | 2020-07-09T07:42:46Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | ȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-632-6. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-632-6 | - |
dc.identifier.uri | http://www.repository.utm.md/handle/5014/8577 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/549 | - |
dc.description.abstract | În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnica a Moldovei | en_US |
dc.relation | 20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară | en_US |
dc.subject | făina de grâu | en_US |
dc.subject | cătina albă | en_US |
dc.subject | gluten | en_US |
dc.subject | proprietăți reologice | en_US |
dc.title | Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.conference | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 Aprilie 2020 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.project.grantno | 20.80009.5107.09. | - |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg435-436.pdf | 234 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.