Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/549
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorȚURCANU, Angelaen_US
dc.contributor.authorTURCULEȚ, Nadejdaen_US
dc.date.accessioned2020-07-09T07:42:46Z-
dc.date.available2020-07-09T07:42:46Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-632-6.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-632-6-
dc.identifier.urihttp://www.repository.utm.md/handle/5014/8577-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/549-
dc.description.abstractÎn lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherUniversitatea Tehnica a Moldoveien_US
dc.relation20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentarăen_US
dc.subjectfăina de grâuen_US
dc.subjectcătina albăen_US
dc.subjectglutenen_US
dc.subjectproprietăți reologiceen_US
dc.titleInfluenţa adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slaben_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 Aprilie 2020en_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.project.grantno20.80009.5107.09.-
Appears in Collections:Conference Abstracts
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg435-436.pdf234 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.