Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/549
Title: Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab
Authors: ȚURCANU, Angela 
TURCULEȚ, Nadejda 
Keywords: făina de grâu;cătina albă;gluten;proprietăți reologice
Issue Date: 2020
Publisher: Universitatea Tehnica a Moldovei
Source: ȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influenţa adaosului de pudre de cătină albă asupraproprietaţilor reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-632-6.
Project: 20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară 
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 Aprilie 2020
Abstract: 
În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase.
URI: http://www.repository.utm.md/handle/5014/8577
http://cris.utm.md/handle/5014/549
ISBN: 978-9975-45-632-6
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Conf_TehStiint_UTM_StudMastDoct_2020_Vol_I_pg435-436.pdf234 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.