Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/586
Title: Segmentarea semantică a imaginilor digitale de diferite dimesiuni
Authors: SOBOL, Alexandrina 
SCROB, Sergiu 
LISNIC, Inga 
Keywords: procesarea imaginii;strat;pixel;rețele
Issue Date: 2020
Source: SOBOL, Alexandrina; SCROB, Sergiu; LISNIC, Inga. Segmentarea semantică a imaginilor digitale de diferite dimesiuni. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Volumul I, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, p. 151. ISBN 978-9975-45-632-6.
Project: 20.80009.5007.26. Modele, algoritmi şi tehnologii de conducere, optimizare şi securizare a sistemelor Ciber- Fizice 
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
În zilele noastre, segmentarea semantică este una dintre problemele cheie în domeniul viziunii computerului. Privind imaginea în întregime, segmentarea semantică este una dintre sarcinile de nivel înalt care deschide calea către înțelegerea completă a scenei. Importanța înțelegerii scenelor ca problemă principală a viziunii computerului este evidențiată de faptul că un număr tot mai mare de aplicații se alimentează din deducerea cunoștințelor din imagini. Unele dintre aceste aplicații includ interacțiunea om-calculator, realitatea virtuală, vehicule cu autovehicul, etc. În această epocă în continuă dezvoltare a inteligenţei artificiale (IA), învăţarea profundă va rezolva multe probleme de segmentare semantică, care sunt abordate folosind arhitecturi profunde. Cel mai adesea rețele neuronale convoluționale, care depășesc alte abordări de o marjă mare din punct de vedere al preciziei și eficienței.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/586
ISBN: 978-9975-45-632-6
Appears in Collections:Proceedings Papers

Files in This Item:
File Description SizeFormat
151-154_21.pdf439.56 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.