Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/77
Title: | Procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional | Authors: | GHENDOV-MOŞANU, Aliona POPESCU Liliana STURZA Rodica LUNG Ildiko OPRIȘ Ocsana-Ileana SORAN Maria-Loredana STAN Manuela Cristina |
Issue Date: | 2018 | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a desertului de brânză funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea brânzei cu un conţinut de grăsimi de 0..9% cu sirop de zahăr de 65...85% şi smântână dulce pasteurizată cu un conţinut de grăsimi de 20...35%, pasteurizarea amestecului la temperatura de 72...77°C, adăugarea unui stabilizator, răcirea până la temperatura de 50...55°C, adăugarea extractului hidroalcoolic de aronia sau de cătină albă, sau de măceş, sau de păducel cu conţinut de substanţe uscate de 40...85% în cantitate de 0,4...3,0%, amestecarea şi răcirea până la temperatura de 2...6°C. |
Description: | Short term patent |
URI: | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202017%200121 http://cris.utm.md/handle/5014/77 |
Appears in Collections: | 02-Patents |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Resultate (3).pdf | 202017200121 | 75.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.