Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1004| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | SAVCENCO, Alexandra | en_US |
| dc.contributor.author | LAICO, Vladimir | en_US |
| dc.date.accessioned | 2021-11-09T14:04:05Z | - |
| dc.date.available | 2021-11-09T14:04:05Z | - |
| dc.date.issued | 2021 | - |
| dc.identifier.citation | SAVCENCO, Alexandra; LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-699-9. | en_US |
| dc.identifier.isbn | 978-9975-45-699-9 | - |
| dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1004 | - |
| dc.description.abstract | A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar. | en_US |
| dc.language.iso | other | en_US |
| dc.subject | șofrănel | en_US |
| dc.subject | cartamină, precartamină | en_US |
| dc.subject | chefir | en_US |
| dc.subject | carne tocată | en_US |
| dc.title | Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| dc.relation.conference | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | en_US |
| item.fulltext | With Fulltext | - |
| item.languageiso639-1 | other | - |
| item.grantfulltext | open | - |
| Appears in Collections: | Journal Articles | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| p-444-445.pdf | 719.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.