Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1317| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
| dc.contributor.author | TURCANU, Dinu | en_US |
| dc.date.accessioned | 2022-08-18T08:46:20Z | - |
| dc.date.available | 2022-08-18T08:46:20Z | - |
| dc.date.issued | 2021 | - |
| dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1317 | - |
| dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, pulbere de maia cu flo- ră spontană din făină de grâu sau de soriz, sare şi arome. Procedeul de fabricare a cozonacului include reactivarea maielei cu floră spontană din făină de grâu sau de soriz, amestecarea ingredien- telor, frământarea şi fermentarea aluatului, porţionarea şi coacerea. | en_US |
| dc.subject | Panificație, patiserie, cozonac | en_US |
| dc.title | Compoziţii şi procedeu de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană | en_US |
| dc.type | Award | en_US |
| dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
| item.grantfulltext | open | - |
| item.fulltext | With Fulltext | - |
| crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
| crisitem.author.dept | Department of Software Engineering and Automatics | - |
| crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Computers, Informatics and Microelectronics | - |
| Appears in Collections: | 01-Gold Medals | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| ProInvent_2021_Gold_Siminiuc R..pdf | 624.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.