Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2487| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | CILOCI, Alexandra | en_US |
| dc.contributor.author | BULHAC, Ion | en_US |
| dc.contributor.author | CLAPCO, Steliana | en_US |
| dc.contributor.author | DANILESCU, Olga | en_US |
| dc.contributor.author | DVORNINA, Elena | en_US |
| dc.contributor.author | LABLIUC, Svetlana | en_US |
| dc.contributor.author | MATROI, Alexandra | en_US |
| dc.contributor.author | URECHE, Dumitru | en_US |
| dc.date.accessioned | 2023-12-28T13:03:04Z | - |
| dc.date.available | 2023-12-28T13:03:04Z | - |
| dc.date.issued | 2023 | - |
| dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2487 | - |
| dc.description.abstract | Se propune un procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu malț-agar, inocularea suspensiei (5% v/v) într-un mediu nutritiv apos, adăugarea simultană ca biostimulator a metalocomplexului tetra(izotiocianat)cobaltat(II) de tris(dimetil piridin-2,6-dicarboxilat)calciu - [CaL3][Co(NCS)4], în următoarea cantitate, g/L: făină de soia – 35,0, (NH4)2SO4 - 1,0, KH2PO4 - 5,0, [CaL3][Co(SCN)4 - 0,005-0,015, cultivarea prin agitare continuă (180-200 rot/min), timp de 24 ore, la temperatura 28-30ºC. | en_US |
| dc.subject | Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 | en_US |
| dc.title | Procedeu de cultivare submersă a tulpinii de fungi Rhizopus arrhizus CNMN FD 03, producătoare de lipaze | en_US |
| dc.type | Award | en_US |
| dc.relation.conference | Infoinvent 2023 | en_US |
| item.grantfulltext | open | - |
| item.fulltext | With Fulltext | - |
| Appears in Collections: | 03-Bronze Medals | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Infoinvent_2023_Bronze_Ciloci A..pdf | 303.76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.