Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2500| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia | en_US |
| dc.contributor.author | POPOVICI, Violina | en_US |
| dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
| dc.contributor.author | MACARI, Artur | en_US |
| dc.date.accessioned | 2024-01-03T08:38:48Z | - |
| dc.date.available | 2024-01-03T08:38:48Z | - |
| dc.date.issued | 2023 | - |
| dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2500 | - |
| dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, trecerea acestora printr-o sită care asigură separarea seminţelor şi pieliţei cu obţinerea unui piure de fructe de cătină, adăugarea în piure a zahărului, scorţişoarei, cuişoarelor, nucşoarei, agar-agarului şi steviei, după care urmează tratarea termică a amestecului obţinut la temperatura de 70...75°C timp de 10 min. | en_US |
| dc.relation.ispartofseries | MD 1675; | - |
| dc.subject | sos funcțional, cătină albă, separare | en_US |
| dc.title | Procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă | en_US |
| dc.type | Patent | en_US |
| item.fulltext | With Fulltext | - |
| item.grantfulltext | open | - |
| crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
| crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
| crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
| crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
| crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
| crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
| crisitem.author.orcid | 0000-0003-4163-3771 | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
| crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
| Appears in Collections: | 02-Patents | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Brevet 1675.pdf | 482.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.