Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1001
Title: Conținutul proteic al zerului
Authors: PALADII, Irina 
Keywords: proteine serice;β-lactoglobulina;α-lactalbumina;albumina serică bovină;imunoglobuline
Issue Date: 2021
Source: PALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-699-9.
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1001
ISBN: 978-9975-45-699-9
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-432-435.pdf991.37 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.