Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1004
Title: | Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare | Authors: | SAVCENCO, Alexandra LAICO, Vladimir |
Keywords: | șofrănel;cartamină, precartamină;chefir;carne tocată | Issue Date: | 2021 | Source: | SAVCENCO, Alexandra; LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-699-9. | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1004 | ISBN: | 978-9975-45-699-9 |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-444-445.pdf | 719.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.