Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1268
Title: Procedeu de obținere a iaurtului cu pudră de topinambur
Authors: CHIRSANOVA, Aurica 
BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
RESITCA, Vladislav 
CAPCANARI, Tatiana 
Boistean, Alina 
Keywords: pulbere de topinambur, inulină, microfloră
Issue Date: 2021
Conference: InfoInvent 2021
Abstract: 
Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea microflorei bune, reducerea bacteriilor patogene și eliminarea compușilor periculoși. Procesul de obținere a iaurtului include: reconstituirea laptelui praf degresat, administrarea pulberii de topinabbur de 0,5...1,5% în raport cu masa laptelui degresat. Următorii pași au inclus amestecarea, filtrarea, pasteurizarea și răcirea amestecului la o temperatură de 40...47 ° C, însămânțarea cu culturi inițiale liofilizate pentru iaurt, ambalare, termostare la o temperatură de 42...45 °C până la un pH valoare de 4,4...4,7, răcire la o temperatură de 2...6 °C și maturarea iaurtului la această temperatură timp de 12 ore.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1268
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2021_Silver_Chirsanova A..pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.