Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1301
Title: Procedeu de obţinere a batoanelor funcţionale
Authors: POPESCU, A. 
BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
CAPCANARI, Tatiana 
SUHODOL, Natalia 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
DESEATNICOV, Olga 
STURZA, Rodica 
Keywords: Produse de cofetărie, făină, semințe
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). Amestecul de făina din pulpă de dovleac și făina din semințe de dovleac în compoziţia produsului finit se obţine prin omogenizarea minuțioasă a acestora şi păstrarea la temperaturi inferioare t=2÷4˚C. Procedeu permite obţinerea batoanelor funcționale cu valoare nutritivă sporită având următorul raport al componentelor: făină din pulpă (15,5...22,5 %) și din semințe de dovleac (9,0...15,5 %), semințe de dovleac (8,0...10,0%), tahini (46,0...48,0%), cacao (0,1...1,0%), uleiului de dovleac (6,0...9,0%), miere de albine (6,0%). Batoanele se prepara prin omogenizarea componentelor bine, astfel produsului îi este conferită formă de batonase.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1301
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Popescu A..pdf624.08 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.