Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1301
Title: | Procedeu de obţinere a batoanelor funcţionale | Authors: | POPESCU, A. BOAGHI (COVALIOV), Eugenia CAPCANARI, Tatiana SUHODOL, Natalia GHENDOV-MOŞANU, Aliona DESEATNICOV, Olga STURZA, Rodica |
Keywords: | Produse de cofetărie, făină, semințe | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). Amestecul de făina din pulpă de dovleac și făina din semințe de dovleac în compoziţia produsului finit se obţine prin omogenizarea minuțioasă a acestora şi păstrarea la temperaturi inferioare t=2÷4˚C. Procedeu permite obţinerea batoanelor funcționale cu valoare nutritivă sporită având următorul raport al componentelor: făină din pulpă (15,5...22,5 %) și din semințe de dovleac (9,0...15,5 %), semințe de dovleac (8,0...10,0%), tahini (46,0...48,0%), cacao (0,1...1,0%), uleiului de dovleac (6,0...9,0%), miere de albine (6,0%). Batoanele se prepara prin omogenizarea componentelor bine, astfel produsului îi este conferită formă de batonase. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1301 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Popescu A..pdf | 624.08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.