Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1302
Title: | Procedeu de obținere a iaurtului cu pudră de topinambur | Authors: | CHIRSANOVA, Aurica BOAGHI (COVALIOV), Eugenia RESITCA, Vladislav CAPCANARI, Tatiana Boistean, Alina |
Keywords: | Iaurt, pulbere, topinambur | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Problema pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea microflorei bune, reducerea bacteriilor patogene și eliminarea compușilor periculoși. Procesul de obținere a iaurtului include: reconstituirea laptelui praf degresat, administrarea pulberii de topinabbur de 0,5...1,5% în raport cu masa laptelui degresat. Următorii pași au inclus amestecarea, filtrarea, pasteurizarea și răcirea amestecului la o temperatură de 40...47 ° C, însămânțarea cu culturi inițiale liofilizate pentru iaurt, ambalare, termostare la o temperatură de 42...45 °C până la un pH valoare de 4,4...4,7, răcire la o temperatură de 2...6 °C și maturarea iaurtului la această temperatură timp de 12 ore. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1302 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Chirsanova A..pdf | 624.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.