Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1303
Title: Iaurt fără lactoză fortificat cu fier
Authors: CAPCANARI, Tatiana 
BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
CHIRSANOVA, Aurica 
SIMINIUC, Rodica 
Keywords: Iaurt, lactoză, lapte
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantității de stabilizator și a duratei de fermentare. Esența invenției constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conține lapte de vacă / capră cu 2,5 % grăsime 97,0...99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5...0,7% mas., stabilizator 0,2...0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1303
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Capcanari T..pdf623.91 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.