Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1303
Title: | Iaurt fără lactoză fortificat cu fier | Authors: | CAPCANARI, Tatiana BOAGHI (COVALIOV), Eugenia CHIRSANOVA, Aurica SIMINIUC, Rodica |
Keywords: | Iaurt, lactoză, lapte | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantității de stabilizator și a duratei de fermentare. Esența invenției constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conține lapte de vacă / capră cu 2,5 % grăsime 97,0...99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5...0,7% mas., stabilizator 0,2...0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1303 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Capcanari T..pdf | 623.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.