Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1304
Title: Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu făină de in
Authors: BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
POPOVICI, Violina 
CAPCANARI, Tatiana 
SIMINIUC, Rodica 
GROSU, Carolina 
Keywords: Alimente funcționale, produse de panificație
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă în îmbunătăţirea proprietăţilor organoleptice, a valorilor nutriționale și biologice prin creșterea aportului de compuși fenolici și aminoacizi esențiali, cu aport sporit de fibre și prin reducerea indicelui glicemic datorită înlocuirii carbohidraților din făina de grâu cu făina de in degresată, având următorul raport de componente: făină de grâu 73,5...87%, făină de in degresată cu un conținut de grăsime de max. 5% 5,8...19,3, zahăr 5,0, sare 1,3, drojdie 0,9.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1304
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Covaliov E..pdf624.03 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.