Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1304
Title: | Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu făină de in | Authors: | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia POPOVICI, Violina CAPCANARI, Tatiana SIMINIUC, Rodica GROSU, Carolina |
Keywords: | Alimente funcționale, produse de panificație | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă în îmbunătăţirea proprietăţilor organoleptice, a valorilor nutriționale și biologice prin creșterea aportului de compuși fenolici și aminoacizi esențiali, cu aport sporit de fibre și prin reducerea indicelui glicemic datorită înlocuirii carbohidraților din făina de grâu cu făina de in degresată, având următorul raport de componente: făină de grâu 73,5...87%, făină de in degresată cu un conținut de grăsime de max. 5% 5,8...19,3, zahăr 5,0, sare 1,3, drojdie 0,9. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1304 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Covaliov E..pdf | 624.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.