Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1316
Title: | Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă | Authors: | POPESCU, Liliana GHENDOV-MOŞANU, Aliona STURZA, Rodica PATRAS, Antoanela LUNG Ildiko OPRIȘ Ocsana-Ileana SORAN Maria-Loredana |
Keywords: | Lapte, iaurt, valoare biologică | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea cu culturi starter pentru iaurt, fermentarea, administrarea unui extract hidroalcoolic de fructe de pădure, amestecarea, ambalarea, răcirea şi maturarea iaurtului. Totodată se administrează un extract hidroalcoolic de fructe de pădure obţinut la amestecarea pudrei de fructe de pădure cu soluţie hidroalcoolică şi extracţia cu microunde, cu filtrare şi concentrare ulterioară, iar în calitate de fructe de pădure se utilizează fructe de aronia sau cătină albă, sau măceş, sau păducel |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1316 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Popescu L..pdf | 624.28 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.