Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1316
Title: Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă
Authors: POPESCU, Liliana 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
STURZA, Rodica 
PATRAS, Antoanela 
LUNG Ildiko 
OPRIȘ Ocsana-Ileana 
SORAN Maria-Loredana 
Keywords: Lapte, iaurt, valoare biologică
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea cu culturi starter pentru iaurt, fermentarea, administrarea unui extract hidroalcoolic de fructe de pădure, amestecarea, ambalarea, răcirea şi maturarea iaurtului. Totodată se administrează un extract hidroalcoolic de fructe de pădure obţinut la amestecarea pudrei de fructe de pădure cu soluţie hidroalcoolică şi extracţia cu microunde, cu filtrare şi concentrare ulterioară, iar în calitate de fructe de pădure se utilizează fructe de aronia sau cătină albă, sau măceş, sau păducel
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1316
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Popescu L..pdf624.28 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.