Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1317
Title: | Compoziţii şi procedeu de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană | Authors: | SIMINIUC, Rodica TURCANU, Dinu |
Keywords: | Panificație, patiserie, cozonac | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, pulbere de maia cu flo- ră spontană din făină de grâu sau de soriz, sare şi arome. Procedeul de fabricare a cozonacului include reactivarea maielei cu floră spontană din făină de grâu sau de soriz, amestecarea ingredien- telor, frământarea şi fermentarea aluatului, porţionarea şi coacerea. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1317 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Siminiuc R..pdf | 624.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.