Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1318
Title: UTILIZAREA COJILOR DE NUCI IN FERMENTAREA OȚETULUI
Authors: Boistean, Alina 
CHIRSANOVA, Aurica 
SIMINIUC, Rodica 
GAINA, Boris 
Keywords: Fermentare acetică, oțet, coaja de nucă
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate și uscate la o temperatură de T = + 32 ± 2 ° C timp de 48 de ore. Care se acoperă cu cultura starter care constă din oțet de vin crud, într-un raport de 1: 3, timp de 48 de ore la o temperatură de 20 ± 2 ° C, pentru a inocula bacteriile acetice pe suprafața substratului. După macerare, substratul este drenat și înlocuit cu vin alb într-un raport de 1: 4 pentru a efectua fermentarea acetică
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1318
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Boiștean A..pdf624.66 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.