Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1319
Title: | Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patisserie | Authors: | CAZAC, Viorica SIMINIUC, Rodica GROSU, Carolina GUTIUM, Olga |
Keywords: | Miez de nuci, șrot, patiserie | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți funcționale specific. Esența invenției constă în aceea că în compoziția umpluturilor produselor de patiserie învârtite, rulade, biscuiți în calitate de component nutritiv de bază se utilizează șrotul din miez nuci (Juglans Regie L). Umplutura conform invenţiei, conţin în diferite rapoarte cantitative şi calitative următoarele componente: șrot de nuci (Juglans Regie L.), zahăr tos, vanilie naturală. Rezultatul invenției constă în înlocuirea totală a miezului de nuci, care este o materie primă costisitoare, dar și modificarea proprietăților funcționale datorită conținutului de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.). |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1319 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Silver_Cazac V..pdf | 624.76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.