Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1319
Title: Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patisserie
Authors: CAZAC, Viorica 
SIMINIUC, Rodica 
GROSU, Carolina 
GUTIUM, Olga 
Keywords: Miez de nuci, șrot, patiserie
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți funcționale specific. Esența invenției constă în aceea că în compoziția umpluturilor produselor de patiserie învârtite, rulade, biscuiți în calitate de component nutritiv de bază se utilizează șrotul din miez nuci (Juglans Regie L). Umplutura conform invenţiei, conţin în diferite rapoarte cantitative şi calitative următoarele componente: șrot de nuci (Juglans Regie L.), zahăr tos, vanilie naturală. Rezultatul invenției constă în înlocuirea totală a miezului de nuci, care este o materie primă costisitoare, dar și modificarea proprietăților funcționale datorită conținutului de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.).
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1319
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Cazac V..pdf624.76 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.