Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1321
Title: | Procedeu de fabricare a pâinii din făină de triticale | Authors: | TURCULET, Nadejda GHENDOV-MOŞANU, Aliona STURZA, Rodica VEVERIŢĂ, Efimia BUIUCLI, Petr LUPAŞCU, Galina ROTARI, Silvia GORE, Andrei LEATAMBORG, Svetlana |
Keywords: | Aluat, triticale, drojdie | Issue Date: | 2021 | Conference: | ProInvent 2021 | Abstract: | Procedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C timp de 90...180 min, divizarea, modelarea, dospirea timp de 40...60 min, la temperatura 38...40°C, coacerea, zerul şi extractul liposolubil se iau în cantităţi de 530% şi 0,52,5% raportate la masa făinii, extractul liposolubil fiind obţinut la amestecarea pudrei respective cu granulozitatea 10...70 µm, cu ulei de floarea soarelui, în raport respectiv 1:(12-20), extragerea prin metoda ultrasonoră la frecvenţa 35 kHz, temperatura 2045°C, timp de 0,51,5 ore şi filtrare în vid |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1321 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Silver_Turculeț N..pdf | 624.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.