Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1321
Title: Procedeu de fabricare a pâinii din făină de triticale
Authors: TURCULET, Nadejda 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
STURZA, Rodica 
VEVERIŢĂ, Efimia 
BUIUCLI, Petr 
LUPAŞCU, Galina 
ROTARI, Silvia 
GORE, Andrei 
LEATAMBORG, Svetlana 
Keywords: Aluat, triticale, drojdie
Issue Date: 2021
Conference: ProInvent 2021
Abstract: 
Procedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C timp de 90...180 min, divizarea, modelarea, dospirea timp de 40...60 min, la temperatura 38...40°C, coacerea, zerul şi extractul liposolubil se iau în cantităţi de 530% şi 0,52,5% raportate la masa făinii, extractul liposolubil fiind obţinut la amestecarea pudrei respective cu granulozitatea 10...70 µm, cu ulei de floarea soarelui, în raport respectiv 1:(12-20), extragerea prin metoda ultrasonoră la frecvenţa 35 kHz, temperatura 2045°C, timp de 0,51,5 ore şi filtrare în vid
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1321
Appears in Collections:02-Silver Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Turculeț N..pdf624.9 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.