Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1373
Title: Utilizarea apei de fierbere a năutului în tehnologia de fabricare a pandișpanului vegetal
Authors: MAZUR, Mihail 
BORTA, Ana-Maria 
Keywords: năut;apă de fierbere a năutului;pandișpan vegetal;calitate
Issue Date: 2022
Source: MAZUR, Mihail; BORTA, Ana-Maria. Utilizarea apei de fierbere a năutului în tehnologia de fabricare a pandișpanului vegetal. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, p. 474. ISBN 978-9975-45-828-3..
Project: 20.80009.5107.09. Improvement of food quality and safety by biotechnology and food engineering / Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară 
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Apa de fierbere a năutului prezintă un lichid vâscos rezultă din gătitul năutului. Sursele acestui produs pot fi conservele de năut sau ca rezultat din fierberea boabelor de năut, de obicei nu se consumă și prezintă deșeuri alimentare. Acest ingredient conține o sursa importantă de proteine solubile. Aceste proteine pot servi ca agenți de spumare la fabricarea produselor de cofetărie. Înlocuirea agenților de spumare de origine animală cu cele de origine vegetală, permite fabricarea produselor alimentare pentru consumatori-vegetarieni și vegani sau pot fi consumate în perioada de post. Utilizarea materialelor vegetale naturale în aceste scopuri permite nu numai îmbunătățirea calității și extinderea gamei de produse alimentare, ci și utilizarea rațională a resurselor locale.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1373
ISBN: 978-9975-45-828-3
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-474.pdf576.72 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.