Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1376
Title: | Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman | Authors: | MITITELU, Maia GRUMEZA-CLEFOS, Irina |
Keywords: | toxicitate;aditivi alimentari;consumul de produse din carne;risc | Issue Date: | 2022 | Source: | MITITELU, Maia; GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, pp. 493-497. ISBN 978-9975-45-828-3.. | Conference: | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | Abstract: | Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv și volumul de producție. S-a analizat toxicitatea nitritului/nitratului asupra organismului uman și influența utilizării lor în produsele din carne. Realizarea sondajului de opinie a confirmat necesitatea informării consumatorilor privind impactul nitriților și nitraților asupra organismului uman. Astfel, peste 26% nu cunosc ce influență au nitriții/nitrații în utilizarea lor în produsele din carne și 34% nu cunosc ce aditivi alimentari sunt ei. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1376 | DOI: | 978-9975-45-828-3 |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-493-497.pdf | 697.5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.