Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1376
Title: Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman
Authors: MITITELU, Maia 
GRUMEZA-CLEFOS, Irina 
Keywords: toxicitate;aditivi alimentari;consumul de produse din carne;risc
Issue Date: 2022
Source: MITITELU, Maia; GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, pp. 493-497. ISBN 978-9975-45-828-3..
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv și volumul de producție. S-a analizat toxicitatea nitritului/nitratului asupra organismului uman și influența utilizării lor în produsele din carne. Realizarea sondajului de opinie a confirmat necesitatea informării consumatorilor privind impactul nitriților și nitraților asupra organismului uman. Astfel, peste 26% nu cunosc ce influență au nitriții/nitrații în utilizarea lor în produsele din carne și 34% nu cunosc ce aditivi alimentari sunt ei.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1376
DOI: 978-9975-45-828-3
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-493-497.pdf697.5 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.