Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1460
Title: Process for obtaining functional sauce
Authors: POPOVICI, Violina 
GHENDOV-MOŞANU, Aliona 
PATRAS, Antoanela 
DESEATNICOV, Olga 
STURZA, Rodica 
Keywords: Grăsimi vegetale, sos funcțional, extract
Issue Date: 2022
Conference: Inventica 2022
Abstract: 
Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la industria uleiurilor şi grăsimilor vegetale, în special la un procedeu de obţinere a sosului funcţional. Procedeul conform invenției include amestecarea extractului liposolubil de cătină sau păducel sau măceș, ulei de floarea soarelui, lapte praf, acid acetic, bicarbonat de sodiu, praf de ouă, zahăr, sare, muștar praf, amidon de porumb, acid citric și apă, încălzirea amestecului la o temperatură de 95,0 ...98,0˚C, omogenizare timp de 12...15 min, răcire la o temperatură de 20...25 °C și ambalare.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1460
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Inventica_2022_Gold_Popovici V..pdf7.77 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.