Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1497
Title: Procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină
Authors: BULGARU, Viorica 
POPESCU, Liliana 
DUDUSH, Veaceslav 
Keywords: Carne de bovină, uscare, maturare
Issue Date: 2022
Conference: ProInvent 2022
Abstract: 
Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu suculență și frăgezime înaltă după preparare.
Avantajul invenției revendicate constă în ameliorarea proprietăților senzoriale și de textură a cărnii de bovină prin utilizarea tehnologiei de maturare prin uscare, sub acțiunea enzimelor secretate de microflora naturală, care permite creșterea frăgezimii și suculenței cărnii, intensificarea culorii, aromei și mirosului specific cărnii de bovină.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1497
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Bulgaru V..pdf393.51 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.