Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1498
Title: | Procedeu de obținere a iaurtului din lapte de capră și de vacă | Authors: | CUȘMENCO, Tatiana MACARI, Artur BULGARU, Viorica SANDULACHI, Elizaveta |
Keywords: | Iaurt, fructe, lapte | Issue Date: | 2022 | Conference: | ProInvent 2022 | Abstract: | Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de vacă. Amestecul de lapte influenţează pozitiv numărul de microorganisme viabile, cauzate de prezenţa factorilor cu acţiune prebiotică; micșorează timpul de fermentare; oferă valoare biologică sporită; prezintă caracteristici senzoriale înalte și proprietăți reologice îmbunătățite. |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1498 |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Cușmenco T..pdf | 393.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.